Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Да запеем заедно на „Пей сърце” 2019

Днес - на 14-ти септември, от 16:30 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” за тринадесета поредна година ще бъде даден стартът на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”.

Тазгодишното издание на фестивала се посвещава на 150-годишнината от създаването на читалище „Братство 1869”. Заявки за участие във международния форум, са подали над 2000 изпълнители от цялата страна, Сърбия и Северна Македония.

продължава>

 

Петър Паунов влиза отново в кметската надпревара: “Децата на Кюстендил никога не трябва да бъдат предавани!“

На пресконференция вчера, кметът на община Кюстендил - Петър Паунов, заедно с коалиционните си партньори, обявиха участието си в предстоящите местни избори през месец октомври. Коалиция “Кюстендил“ издига кандидатурата на Петър Паунов, а в нея участват ПП ГЕРБ, СДС, ВМРО, земеделски организации като Земеделски народен съюз и Обединените земеделци, както и “Движение България на гражданите“. Те ще изготвят съвместна листа за общински съветници, с която ще се влючат в изборите за местния вот.

продължава>

 

На Кръстовден, служителите на ПБЗН отбелязват професионалния си празник

Двама служители на РДПБЗН – Кюстендил, са наградени от директора на ГДПБЗН - главен комисар Николай Николов, с обявяване на благодарност към тях.  Други 19 служители пък бяха наградени от директора на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Кюстендил - комисар Светослав Георгиев, с писмена похвала, за проявена инициативност и висок професионализъм при изпълнение на конкретни задачи и по случай професионалния им празник, който е днес - на  14-ти септември.

продължава>

 

Израелски лекар идва в Кюстендил, заедно с прочути столични специалисти по сърдечно-съдови заболявания

Община Кюстендил, съвместно със столичните МЦ "Епика" и МЦ за Специализирана медицинска помощ по сърдечно-съдови заболявания, предлага чудесен шанс на наши сънародници и гости от чужбина, да съчетаят посещение на града, при което да се възползват от комплексна грижа за здравето.

В рамките на 4 дни всеки на територията на общината ще има възможност да научи как да подобри живота си.

продължава>

 

Кръстовден е ! Честит празник!

Православната църква отбелязва днес, един от най-важните си и тържествени празници - въздвижение на Светия животворящ кръст Господен.На този ден, християните се прекланят пред кръста, на който е разпънат Христос.

След страданията и разпятието на Спасителя, кръстът се превръща в жертвен знак на спасението и изкуплението от греха. Той олицетворява жертвената любов, победата над злото и принадлежността към християнството.

продължава>

 
Партньори