Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Музей “Етър“ гостува с изложбата “Мозайка от занаяти“ в Кюстендил

На 19 септември от 17:30 ч., в изложбената зала на джамия „Ахмед бей“, ще бъде открита гостуващата изложба “Мозайка от занаяти“. Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово гостува на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов” – Кюстендил с изложбата „Мозайка от занаяти”, посветена на 55-годишнината от откриването на музея на открито. Тя представя традиционните занаяти, характерни за района на Централна Стара планина. Над 200 експоната разказват за тяхното развитие – някои практикувани от векове, други изчезнали, но носещи паметта за времето на битуването си или такива, определяни като „занаяти в риск”, чиято съдба е застрашена.

продължава>

 

Завърши „Пей сърце” 2019!

На 14-ти и 15-ти септември 2019 г. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”, под патронажа на кмета на община Кюстендил – Петър Паунов, се проведе тринадесетото издание на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце” 2019. В музикалния форум се включиха над 100 формации от цялата страна, Северна Македония и Сърбия, като общият брой на участниците надхвърли 2000 души.

продължава>

 

Област Кюстендил остава незасегната от болестта Африканска чума по свинете

Територията на Кюстендилска област остава незасегната от болестта Африканска чума по свинете /АЧС/ и епизоотичната обстановка е благоприятна. Няма постъпили сигнали за заболели или умрели домашни и диви свине. Това бе констатирано по време на вчерашното заседание на Областната епизоотична комисия, председателствана от зам. областния Райчо Цветин.

продължава>

 

Наближава крайния срок за регистрация на хотелиери към ЕСТИ

Община Кюстендил напомня, че от 1-ви октомври 2019 г.всички собственици на места за настаняване от клас А (хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища и вили) и клас Б (семейни хотели, хостели, пансиони почивни станции, къщи за гости, стаи за гости, апартаменти за гости, бунгала и къмпинги), включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към Единната система за туристическа информация (EСТИ) съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.

продължава>

 

Коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-Българско национално движение, Движение България на гражданите, Земеделски народен съюз, Обединени земеделци, представлявана от Петър Паунов, се регистрира за участие в Местни избори ‘2019.

Това е десният съюз - „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“, създаден преди 12 години. „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“ участва в изборите през 2007-а, 2011-а и 2015 година. На 13-ти септември 2019 г., партиите в коалицията, подписаха споразумение за участие и в предстоящите местни избори. Председател на коалицията, кандидат за кмет и водач на листата на „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“ от 2007 г. досега е Петър Паунов.

продължава>

 
Партньори