Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

28 машини почистват и опесъчават пътищата в Кюстендилска област

Няма въведени ограничение и затворени пътища, изключение е само пътят за Рилския манастир, който е затворен и в двете посоки, заради свлачището там
"28 машини почистват и опесъчават пътищата в Кюстендилска област във връзка със снеговалежа", каза дежурният в Областното пътно управление в Кюстендил.

продължава>

 

Кюстендил отбелязва освобождението си без празнично шествие

143 години от освобождението на град Кюстендил се навършват на 29 януари. Празнично шествие обаче няма да се провежда поради въведените противоепидемични мерки в страната, информираха от отдел “Култура и духовно развитие” към общината. В почит към паметта на загиналите за свободата на Кюстендил на паметника на Дядо Ильо войвода ще бъдат поднесени венци и цветя от представители на институциите в града.

продължава>

 

Разхлабват мерките с няколко заповеди

Здравният министър проф. Костадин Ангелов подписа няколко заповеди за разхлабване на мерките.

Потвърдено - учениците ще се върнат в клас на три групи - първи от 4 февруари  в час влизат децата от 7, 8 и 12 клас. Две седмици по-късно, от 18 февруари, в училищата се връщат 5, 10 и 11 клас.
Третата група - от 4 март, е от учениците от 6, 9 и отново - 12 клас. Тоест, зрелостниците ще бъдат най-често в клас, заради завършването на училище.

продължава>

 

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април

Министър-председателят Бойко Борисов свика извънредно правителствено заседание, на което беше взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април, предава БГНЕС. Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.

продължава>

 

30 хил. лева са отпуснати през 2020 г. от общинския фонд за асистирана репродукция в Кюстендил

Десет заявления за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми са постъпили през миналата година в Община Кюстендил. Всичките са били одобрени от общинската комисия и подпомогнати със средства от общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания, съобщиха от Общинския съвет в Кюстендил. Общият размер на отпуснатите средства е 30 хиляди лева.

продължава>

 
Партньори