Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Обществено обсъждане за изграждане на Топлофикация започва в Кюстендил

Обществено обсъждане за изграждане на Топлофикация в Кюстендил ще започне най- вероятно през лятото, информира на сесия кметът Петър Паунов. Изграждането на ТЕЦ е по съвместен проект с Министерство на енергетиката  и Фонда за справедлив преход.По механизма за справедлив преход на България са отпуснати 1,178 млрд. евро, които ще бъдат насочени към три района в страната – Стара Загора, Кюстендил и Перник.

продължава>

 

Пълен списък на пунктовете за ваксинация в областта

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването са определени лечебните заведения и регионални здравни инспекции, в които са открити временни имунизационни пунктове за осъществяване на имунизационната кампания срещу COVID-19. През имунизационните кабинети преминават хората от 4-та фаза и от листите на общопрактикуващите лекари. При осигурени достатъчно количества ваксина, поетапно ще бъдат обхващани всички желаещи да се имунизират.

продължава>

 

41 университета ще приемат с оценки от матури

Оценките от матурите по български език и литература, математика, история и цивилизации, география и икономика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, чужд език и по някои от останалите предмети ще могат да се използват за вход в 41 висши училища за учебната 2021-2022 година, съобщиха от МОН. В университети, които предлагат обучение по повече професионални направления, с оценката по български език и литература може да се кандидатства за над 20 специалности.

продължава>

 

Носенето на маски на открити обществени места в община Кюстендил остава задължително до 7 март

Носенето на маски на открити обществени пространства в община Кюстендил остава задължително до 7 март включително. За същия период се запазва и въведения пропусквателен режим за поликлиниката в град Кюстендил. Това взеха единодушно като решение на днешното онлайн заседание членовете на Областния кризисен щаб. Заседанието свика областният управител Виктор Янев, който за пореден път апелира за стриктно спазване на мерките от всички и за взаимно пазене.

продължава>

 

Трифон Зарезан

На 14 февруари 2021 г. в читалище "Пробуда 1961", кв. „Колуша“ гр. Кюстендил, бе отбелязан по стар стил празника "Трифон Зарезан 2021" - Празникът на виното, лозарите и градинарите.
Вече петнадесет поредни години читалището организира Конкурс за най-добро домашно вино.
Тази година поради сложната епидемична обстановка, за първи път няма да бъде организиран такъв конкурс и празник.

продължава>

 
Партньори